Ibland vill man lyxa till vardagen lite extra och denna rätten var en sådan extra lyxig rätt som blev perfekt till matlådorna dagen efter. Receptet hittade jag på ICAs hemsida, men jag valde att använda annan korv än vad de hade och jag hade dill i slutet med. Kombinationen med delade tomater och cornichons i blev perfekt och gav en lite annan nyans till rätten. Jag tror inte barnen hade uppskattat den, men vi äldre gillade den och den kommer att göras fler gånger framöver.

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 paket korv (jag valde en grillkorv med ost och bacon på 480 gram)
250 gram körsbärstomater
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan eller oregano
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 dl cornichons

Skala och finhacka lök och vitlök, skiva korven i lagom tjocka bitar och halvera tomaterna. Stek lök och vitlök i smör tills den mjuknat, tillsätt korven och stek tills korven fått lite färg. Rör ner tomatpurén och stek någon minut till. Tillsätt tomater, grädde, örter och senap och låt koka i cirka 15 minuter. Halvera cornichons om de är stora och tillsätt de sedan till såsen, smala av med salt och peppar.

Serveras med sallad och ris eller pasta

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift