Sveriges nationaldag och all inspiration försvann, vad ska jag laga till middag? Kollar i kylen och hittar lite korv, lite vispgrädde, riven ost och lite lök. Vad göra av detta, kollar vidare och hittar ett kilo potatis som blev kvar sedan innan i veckan. Kollar runt lite och efter bara några få sökningar hittar jag recept på Korv- och potatisgratäng på Arlas hemsida. Resultatet blev över förväntan trots att jag använde falukorv istället för chorizo.

cirka 900 gram potatis, gärna mjölig
Cirka 300 gram korv av valfri sort
3 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor (jag skivade upp en gul lök som fick gå med i rätten)
150 gram riven ost

sätt ugnen på 225°, skala och skiva potatisen, finhacka lök och vitlök och skär korven i stavar. Blanda alla ingredienser tillsammans med hälften av osten i en ugnsfast form. Strö över den sista osten på toppen och tillaga rätten i cirka 40 minuter, kolla så potatisen är färdig med provsticka.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift