Korv i pinnbröd

den

Nu när solen börjar titta fram ar jag börjat leta efter lite recept på maträtter man kan ta med sig och äta utomhus nu när våren snart kommer. Jag försöker variera vilka rätter jag testar och kan ha som förslag när vi ska ha utflykt. Det var min äldre dotter som tyckte vi skulle göra dessa då hon fått äta de på sin förskola, jag letade upp ett recept och testade och fann det ytterst smidigt både att göra och det blev riktigt gott med. Receptet jag testade kommer från recepten.se

5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 dl mjölk

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke, tillsätt rapsolja och mjölk. Blanda till en jämn deg, den ska vara lagom kladdig så den fastnar på korven. Dela degen i 15 lika stora bitar, rulla ut varje boll till cirka 35 cm och vira den runt korven. Tryck till varje ände så den sitter fast ordentligt.

Lägg korvarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 10 minuter, eller tills bröden fått fin färg. Går jättebra att grädda de på grillen med, indirekt värme cirka 3 minuter per sida.