En av våra absoluta favoriter är rabarberpaj, kombinationen av de lite syrliga rabarberna mot pajdegen och vaniljsåsen är underbar. Jag försöker då och då leta upp lite nya recept bara för att testa vad som finns och vad som kan bli favoriter hos oss. Detta receptet hittade jag på lyckasmedmat.se efter en kort tids sökande, denna gången via bild bildsökningen på Google och inte Pinterest. I receptet skulle man skala rabarberna men vi gillar att ha skalen kvar och det spelar nog ingen större roll på smaken,

Cirka 300 gram rabarber
1 msk pressad citron
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 msk potatismjöl
125 gram smör

Sätt ugnen på 200° (varmluft 180°), smörj en ugnsfast pajform, skiva/dela rabarberna i lagom stora bitar (vi hade bitar som var cirka 5 mm tjocka) och täck botten på pajformen. Pudra potatismjöl över rabarberna och pressa citronen över rabarberna. Blanda mjöl och socker och strö det jämt över rabarberna. Skiva smöret med en osthyvel och täck ytan helt.

Gräddas mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift