När man ska ha med fika till jobbet/skolan så gillar jag när det är enkla recept och att det är lätt att dubblera satsen för att kunna bjuda alla. I veckan ska jag ha med fika till skolan och började leta bland sparade recept och även på nätet, när jag hittade dessa muffins på Allt om mat kände jag att det skulle kunna vara perfekt att ta med och de såg lätta ut att baka. Resultatet smakar och doftar precis som kladdkaka, men jag vispade nog smeten för hårt då den inte blev kladdig i mitten.

100 gram smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

Värm ugnen till 200°, smält smöret, låt det svalna något och placera ut bakformar i papper på en plåt. Vispa ägg och socker fluffigt, tillsätt vaniljsocker, salt, kakao samt bakpulver och vispa till en jämn smet. Tillsätt vetemjölet och smöret, vispa snabbt ihop till en jämn smet som fördelas i pappersformarna. Receptet är räknat på 16 muffins.

Grädda de mitt i ugnen i cirka 10 minuter och låt de sedan svalna under handduk. Under tiden de svalnar blir de sega, kladdiga och goda.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift