Det fanns billig kassler i veckan så jag köpte hem och planerade för att göra något med kassler nu i helgen. Tanken var en rätt som gick snabbt att laga och som även kunde bli matlådor till veckan som kommer. Receptet hittade jag på lchfarkivet och det är användaren Wendalia som lagt upp det där. Jag skruvade lite på receptet då min fru inte äter stark mat på grund av en orolig mage och barnen gillar inte stark mat heller. Så Sambal oelek byttes ut mot smaksättning med fond och lingonsylt istället, den kombinationen med kassler, rödlök, champinjoner och krämig sås blev perfekt till ris. I receptet föreslog de att man skulle servera med blomkålsris, alternativt kokt blomkål eller kokt broccoli men jag valde vanligt basmatiris till istället.

800 gram kassler
1 rödlök
100 gram champinjoner (familjen gillar champinjoner så jag hade i 150 gram istället)
80 gram babyspenat
1 msk soja
5 dl crème fraiche
2 msk fond
2 msk lingonsylt

Skär kassler, rödlöken och champinjonerna i lagom stora bitar, stek i gjutjärnsgryta tills rödlöken är mjuk och champinjonerna släppt all vätska. Häll i crème fraiche, fond, soja och lingonsylt, salta och peppra efter smak och sänk temperaturen på spisen.
Låt den stå och små puttra i 15-20 minuter, när det är 5 minuter kvar hälls babyspenaten i så den sjuder med det sista för att få lite fräschör och krisp i rätten.