Med bra pris på kassler kände jag att det var dags att testa detta recept som jag har sparat undan ett bra tag nu. Kombinationen med kassler, oregano, basilika chilisås och vitlök blir helt underbar, barnen var lite skeptiska tyvärr men det innebär ju bara mer till övriga familjens lunchlådor till veckan som kommer. Receptet hittade jag på Jennys matblogg, en blogg jag har sparat ner en hel del recept ifrån som kommer att provlagas framöver.

500 gram kassler
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl grädde
3 dl crème fraiche
1 msk chilisås
1 tsk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
2 msk finhackad färsk basilika
Valfri riven ost

Sätt ugnen på 225°, strimla kasslern och lägg den i en ugnsfastform. Finhacka lök och vitlök, hetta upp en kastrull med smör och fräs snabbt lök och vitlök. Vänd ner crème fraiche, grädde, oregano, tomatpuré, chilisås och den finhackade basilikan och låt allt koka upp. Häll den heta såsen över kasslern, strö över riven ost och ytterligare lite oregano- Ställ in i ugnen i cirka 15-20 minuter, tills gratängen fått fin färg.

Serveras med fördel med ris och en fräsch sallad.