Att laga mat där det mesta blir färdigt i en form är ett sätt att laga mat som jag gillar, visserligen var det en del delmoment innan som krävde fler bunkar och kastruller men resultatet blev bra. Härlig kasslergratäng med ostsås smaksatt med dijonsenap och cheddarost vilket lyfte den lätt stekta kasslern till nya höjder. Denna gratäng var barnen inte jätteförtjusta i men de smakade åtminstone, får bli senare när de är lite äldre så kanske de med uppskattar den. Receptet hittade jag på Allt om mat.

300 gram stora makaroner, jag använde gnocchi
175 gram prästost 17 %, jag hade ingen prästost utan använde cheddar
2 msk Maizena majsstärkelse
6 dl mjölk
2 msk dijonsenap
300 gram kassler
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225° varmluft, koka makaronerna enligt anvisning på paketet. Riv osten, värm mjölken i en kastrull och vispa i majsstärkelsen, koka upp under omrörning. Rör ner senap och ost, spara cirka 1 dl till gratineringen. Krydda med salt och peppar och koka tills osten har smällt.

Skär kasslern i små bitar som steks snabbt i smör, blanda makaroner, kassler och sås i en smord ugnssäker form och strö över den sparade osten. Gratinera mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift