Härliga saftiga biffar gjorda på kalvfärs som serverades till vår nyårsmiddag, receptet kommer från Tjolöholms gård där vi köpte köttet. Här är de fyllda med finhackad gul lök, havssalt och vitpeppar som tillsamman med champinjon och löksåsen blev helt perfekt. Från början skulle vi gratinera kalvfärsbiffarna med kantareller men då vi inte fick tag i det köpte vi champinjoner och valde då att använda de i såsen istället.

500 gram kalvfärs
1 ägg
1 ½ dl mjölk
1 skiva bröd utan kanter
1 finhackad gul lök
1 tsk havssalt
1 krm vitpeppar

Blanda ägg och mjölk i en skål, lägg i brödet så det får dra till sig vätskan i cirka 10 minuter. Fräs löken lite snabbt så den blir mjuk och häll i den tillsammansmed kalvfärsen i äggblandningen. Rör om så allt blandas och forma biffar i lagom storlek. Bryn de i smör och olja i cirka 4 minuter per sida. Kolla så de blir färdiga i mitten innan de serveras.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift