Söndag och efter lite koll i frysen blev dagens middag kalkonwallenbergare med gräddsås och pressad potatis. Jag har testar lite recept på kalkonfärs och jag gillar verkligen smaken, lite mer som viltkött i karaktären och så underbart mört och fint det blir. Receptet hittade jag på Mat med Karro som jag precis har hittat och jag har hittat bra inspiration i den bloggen. Jag fick en potatispress i julklapp så den invigdes idag till dessa kalkonwallenbergare och med gräddsås blev det riktigt gott.

500 g kalkonfärs
4 äggulor
2 msk ströbröd
2 msk mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Värm ugnen till 175°, blanda ingredienserna i en bunke. Färsen blir riktigt kladdig så skölj händerna i kallt vatten innan du formar 4 biffar av färsen. Häll upp ströbröd på en tallrik, vänd biffarna och se till att de för ströbröd överallt. Stek de på båda sidorna i smör till de får lite färg, lägg sedan över de i en ugnsform och tillaga de klara i 10-15 minuter. Biffarna ska vara helt genomstekta, innertemperatur på 72°