Ytterligare en rätt på kalkonfärs vilket har blivit en verklig favorit här hos oss, denna gången blir det utan recept utan mer mina tankar och min erfarenhet som gjorde receptet. Söndagsmiddag och rester som ska bli lunchlådor så då passar ofta en gryta eller pastarätt, idag blev det en gryta smaksatt med kalkonfärs, champinjoner, dijonsenap och grädde. Hela familjen gillade maten så denna kommer utan tvekan att återkomma som middag hos oss framöver. För att toppa upp upplevelsen lite extra blev det hemgjord svart vinbärsgelé och heminlagd gurka som tillbehör.

300 gram champinjoner
1 stor gul lök
1 kg kalkonfärs
5 dl grädde
2 – 2 ½ msk dijonsenap
2 msk koncentrerad vilt- och kantarellfond
1 msk majsstärkelse (Maizena)

Skär svampen i halvor eller kvartar, hacka löken och fräs allt i smör tills champinjonerna har vätskat ur sig. Plocka upp svamp och lök ur pannan, lägg i lite mer smör och bryn färsen utan att smula sönder den alltför mycket. Krydda med salt, svartpeppar och timjan. När färsen fått färg hälls svampblandningen tillbaka igen, rör samman grädde, senap, fond och majsstärkelse som sedan hälls i grytan. Rör om och låt grytan puttra på svag värme under lock i cirka 10 minuter.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift