När planen gjordes för vad vi skulle äta denna helgen hade jag önskemål från familjen om en rätt med kassler som jag gjorde igår. Vad som mer skulle göras fick jag välja efter eget huvud och då jag hittade kalkonfärs till bra pris började jag kolla runt på lite recept som skulle passa till det. Jag ville ha en rätt som gick bra att äta med klyftpotatis istället för bara vanlig kokt potatis, samtidigt visste jag att vi hade lite prosciutto i kylskåpet efter en mingelkväll frun aldrig kom iväg på. Jag kollade lite mer vad som fanns i kylskåpet och resultatet är dessa kalkonfärsbiffar lindade i prosciutto som serverades med klyftpotatis och gräddsås.

500 gram kalkonfärs
1 ägg
½ dl ströbröd
½ dl grädde
150 gram riven ost
2 förpackningar prosciutto

Sätt ugnen på 200°, blanda ihop kalkonfärs, ströbröd, ägg, grädde och riven ost, krydda med vitpeppar och lite salt. Gör lagom stora biffar som sedan lindas med prosciutto, placera de i en långpanna med bakplåtspapper i botten.

Tillagas mitt i ugnen i cirka 20 minuter, sista 5 minuterna använde jag grillen för att få lite mer yta på prosciutton.