För ett par veckor sedan gjorde jag chokladparfait och det föll i så god jord att jag var tvungen att pröva en till sort. Barnen älskar förutom choklad- och vaniljglass även jordgubbsglass, så det fick bli jordgubbsparfait. Receptet kommer från Norrmejerier, jag gjorde en liten ändring och använde istället för mosade jordgubbar lite av den jordgubbssylt jag kokade för några veckor sedan. Jag har lite fler recept på olika parfait med olika smaker, några till hoppas jag kunna göra under året.

3 äggulor
¾ dl florsocker
2 dl vispgrädde
Jordgubbssylt efter behag

Vispa äggulor och florsocker poröst, tillsätt sylten. Vispa grädden i en separat skål och rör sedan ner det i äggsmeten. Blanda väl och häll sedan upp den i en form som rymmer cirka 1 ½ liter. Täck över formen och ställ i frysen i minst 5 timmar.

Ställ parfaiten i kylen i 30 minuter före servering,

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift