Receptet har funnit en längre tid i min receptsamling, men jag har inte bakat den förrän nu. I det ursprungliga receptet ska det vara hallon, men då jag har en massa jordgubbar att ta hand om så ersatte jag hallonen med jordgubbar. Det blev en verklig hit och den kommer definitivt att bakas fler gånger här hos oss.

175 gram smör
2 dl strösocker
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
½ dl kokos
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram jordgubbar

Sätt ugnen på 175°, smöra och bröa en springform med kokos. Smält smöret och blanda sedan ihop smör och socker i en bunke, vänd ner mjölken och rör till en smet. Sedan hälls vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i och sist vänds kokosen i. Rör till en jämn smet och häll den i formen, toppa med jordgubbarna och grädda i ugnen i cirka 30 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift