Vi hade lite jordgubbar och blåbär som behövde tas om hand i kylen idag, rätt snabbt riktade vi in oss på en paj, men vilken sort skulle vi välja. Valet blev en smulpaj med kokos för att binda ihop smakerna, jag hade inget bra recept på en smulpaj med kokos i så smulpajen är lite av ett påhitt från min sida. Smakerna blev riktigt bra och lite kanel i smulpajen gav flera toner som blandades med de övriga till en fin kombination. Konsistensen på smulpajen blev inte riktigt så bra som jag tänkte mig då den blev väldigt smulig och jag får göra fler försök för att hitta rätt i receptet.

200 gram blåbär
250 gram jordgubbar
1 ½ dl kokos
1 dl vetemjöl
2 krm kanel
1 tsk vaniljsocker
2 msk socker
50 gram smör, kylskåpskallt

Sätt ugnen på 175°, skölj bären och dela jordgubbarna i mindre bitar, lägg de i en ugnsfastform. Blanda de övriga ingredienserna för hand till en smulig deg som fördelas över bären.

Grädda pajen mitt i ugnen i 15-18 minuter (tills pajen fått fin färg)

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift