Jitterbugg är en gammal klassisk mördegskaka med maräng, en kombination av knaprig mördeg och lite härligt seg maräng, Första gången jag testade kakan var på en Julmarknad på Fredriksdals museum i Helsingborg. När jag märkte hur god den var letade jag upp ett recept och hittade detta av min absoluta favorit Birgitta Rasmusson.
Uppdatering: Bakade en ny omgång idag och fick mycket bättre resultat, så ny bild till detta recept

4 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 gram smör
1 äggula

1 – 2 äggvitor
1 dl strösocker

Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg och lägg den i kylen i 30 minuter-

Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt socker under fortsatt vispning. Dela mördegen i två delar och kavla ut varje del till drygt ½ cm tjock rektangel (16 x 30 cm). Bred ut hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor.

Lägg de på en skärbräda och ställ den kallt en stund, sätt ugnen på 175°. Skär i 1 cm tjocka skivor, placera på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 12 – 15 minuter.