En underbar kycklingrätt som både passar som lunch och middag och som är minst lika god dagen efter i matlådan. Namnet kommer från färgerna i den italienska flaggan – Rött från de soltorkade tomaterna, vitt från pastan (alt. såsen) och grönt från spenaten. Receptet kommer från arla.se

1 kg kycklingfiléer
1 burk strimlade soltorkade tomater
500 gram färsk babyspenat
5 dl crème fraiche

Skär ner kycklingen i mindre bitar/strimlor och stek de så de får färg. lägg i en gryta och häll över tomaterna och crème fraiche, rör om under uppvärmning så allt blandas och lägg i hälften av spenaten. Koka pastan enl. anvisning på paketet och när det är ett par minuter kvar på pastan häller man i den sista spenaten och rör om ordentligt igen. Smaka av med salt och peppar om du vill ha mer smak, de soltorkade tomaterna sätter bra smak på rätten.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift