Vi brukar varje midsommar göra en tårta som kallas himmelsk jordgubbstårta där man blandar grädde, färsk ost, florsocker och jordgubbar som används både som fyllning men även att spackla tårtan med. Smakkombinationen är helt underbar och lyfter hela upplevelsen till något riktigt extra. Receptet kommer från bloggen Baka med Frida (där även receptet på den himmelska jordgubbstårtan finns. Här gör man och lätt och fluffig rulltårta med en både vetemjöl och potatismjöl i smeten vilket ger en helt perfekt kombination och smakupplevelse.

3 ägg
1 ½ dl strösocker
½ dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver

2 dl vispgrädde
85 gram färskost
¾ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 gram finhackade jordgubbar

Sött ugnen på 225° och klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt med elvisp, tillsätt mjölk samt de torra ingredienserna och rör ihop till en klumpfri smet.
Häll smeten på plåten och bred ut till ett jämnt lager, grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter (tills rulltårtan får en gyllene färg. Tag ut och häll upp rulltårtan på ett nytt bakplåtspapper som har ett lager strösocker över. Ta försiktigt bort bakplåtspappret som rulltårtan bakades på, om det inte vill lossna kan man spruta lite kallt vatten för att den ska släppa lättare.

Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen förutom jordgubbarna till ett fast fluff, blanda i de finhackade jordgubbarna och bred fyllningen på tårtbotten när den har svalnat. Rulla ihop den från långsidan till en fast rulltårta. Dekorera den med grädde och jordgubbar eller ät den precis som den är.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift