Jag ser på rätt många olika matprogram både på tv och via olika streamingtjänster för att finna inspiration och recept att prova. Under hösten 2019 hittade jag en ny favorit som jag med stor entusiasm följde i svt och även deltagarna på instagram. Programmet är Timjan, tupp & Tårta med Lisa Lemke som programledare och hennes två ständiga kollegor Sandra Mastio och Zeina Maourtada. Jag har testat en del av Zeinas recept men detta är det första från Sandra, men det lär bli många fler i framtiden.

2 block fryst torsk (eller annan valfri msc-filéer på vit fisk)
2 dl ströbröd
2 ägg
2 dl rågmjöl
Zest från en citron
Salt och svartpeppar

Lägg fisken att tina, men bara såpass att du kan skära den i 1 cm tjocka skivor. Förbered tre skålar – en med ströbröd – en med uppvispat ägg – en med rågmjöl blandat med zest och kryddor. Ta de ännu frysta skivorna av fisk och vänd dem först i mjöl, sedan ägg och slutligen i ströbröd.

Hetta upp en rejäl panna med smör och olivolja och lägg ner fiskpinnarna. Fyll inte pannan mer än till 2/3, stek på medelhög temperatur tills de är gyllene. Låt de rinna av på en bit papper och servera genast med mos och remouladsås

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift