Ett enkelt sätt att göra mat till fler eller se till att det finns färdiga matlådor att ta med till jobbet är att laga till fläskkarré, perfekt att göra i ugnen på låg temperatur. Karrén sitter mellan huvudet och kotlettraden på grisen, motsvarar med andra ord högrev. Karrén fungerar både perfekt att grilla på hög temperatur och att tillaga på lägre temperatur, vilket gör den perfekt att använda i maten. det finns en uppsjö recept på helstekt fläskkarré, detta är på låg temperatur och det hittade jag på Zeta.

800 gram fläskkarré
Havssalt
Svartpeppar

Krydda karrén rikligt med salt och peppar, sätt ugnen på 130° och bryn karrén i olja i en varm stekpanna tills den är gyllenbrun. Stek klart karrén i ugnen till cirka 75° (står 62 i receptet men kändes för tidigt), låta karrén vila en stund och dela den sedan. Köttet ska vara lite ljusrosa och köttsaften ska vara klar för att den ska vara färdig.

Servera med valfritt tillbehör, vi gjorde pressad potatis och gräddsås

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift