Snart ska jag byta arbete, vandra vidare med nya uppgifter inom samma område och för att fira det kommer jag att baka lite då och då och ta med till mina nuvarande kollegor. Jag börjar med denna kolasmakande tosca som görs i långpannan där socker kaka kombineras med toscan fint. Jag gillar att baka i långpanna, både lätt att ta med och det räcker till många. Receptet kommer från recept.se och där finns även tips att toscan blir lite mer knäckigt om man blandar ner flagad mandel i smeten, det får jag testa nästa gång.

150 gram smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Toscasmet
150 gram smör
2 dl strösocker
6 msk ljus sirap
3 dl havregryn.

Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret, vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten, häll i mjölken i smöret och rör till sist ner det i smeten. Häll ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och värm under omrörning tills den smält ihop till en kräm. Ta ut kakan och bred toscasmeten över kakan, grädda ytterligare ca 10 minuter.

Ta ut och skär kakan i rutor.