Jag ska snart byta jobb och passar då på att baka lite extra att bjuda mina nuvarande kollegor på, både för att jag gillar att baka och för att jag gillar att överraska med gofika på en vanlig fredag. Receptet kommer denna gången från recept.se och jag valde att baka den i en form som är 20×32 cm istället för 30×40 cm. Skillnaden blir en lite högre kaka med mer tosca på, tack vara en högre botten blir det inte för mycket tosca utan rätt lagom. Jag har ändrat tiden i ugnen efter de tider jag använda. Se länken för tiderna om du väljer en större långpanna,

150 gram smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Tosca
150 gram smör
2 dl strösocker
6 msk ljus sirap
3 dl havregryn
Cirka 50 gram mandelspån

Sätt ugnen på 175°, smält smöret och ställd det åt sidan. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt, blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten och rör om tills allt blandats. Häll i smöret och mjölken och rör om till en jämn smet. Häll ut smeten i en form på 20×32 cm med bakplåtspapper i botten.
Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter, kolla med provsticka så mitten blir lagom fast. Blanda samtidigt alla ingredienserna till toscan i en kastrull och värm under omrörning tills den smält ihop till en kräm.

Ta ut formen och bred toscan över kakan och grädda i ytterligare 10-15 minuter, ta ut och skär i bitar.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift