Underbara mjuka kakor med smak av hallon och vit choklad, perfekta att servera till någon som älskar hallon och vanliga kärleksmums. Receptet kommer från Therese Salmi och hennes blogg Tessanbakar.

150 gram smör
4 dl strösocker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
25 gram färska hallon

Glasyr
75 gram socker
50 gram vit choklad
1 dl hallon
1 msk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
Kokos

Sätt ugnen på 175°, vispa ägg och strösocker pösigt och smöra och bröa en långpanna (ca 25 x 30 cm). Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta sedan ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen och lägg sedan på hallon jämnt fördelade i långpannan. Tryck ner hallonen och släta till smeten så hallonen döljs så gott det går.

Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter, ta ut kakan och låt den kallna helt innan du häller på glasyren.

Smält smöret med hallonen, dra av kastrullen från plattan när smöret är smält och rör ner hackad vit choklad. Rör tills glasyren blir slät och häll sedan i vaniljsocker och florsocker. Häll på glasyren när kakan kallnat och strö över rikligt med kokos, låt stå tills glasyren stelnat något. Dela i fyrkantiga bitar (24 små eller 12 stora)