När v gör tacos blir det alltid en massa kött över, oavsett om vi gör det på köttfärs eller som förre helgen på pulled pork. För det mesta gör jag pulled pork burgare dagen efter som sedan med lite pommes frites eller klyftpotatis blir matlådor att ta med. I dag ville jag testa något annat och hittade detta receptet på Vin- och matguiden som är upplagt av Andreas Gustavsson. I denna rätt blir det köttet tillsammans med lite soja och rödlök som sätter smaken med en liten ton av vitlök. Väldigt gott och så smidigt att laga.

Cirka 500 gram pulled pork
3 dl vispgrädde
1 rödlök
2 klyftor vitlök
2 msk japansk soja
1 msk mald spiskummin
Några droppar tabasco chipotle (på grund av barn som inte gillar stark mat valde jag att strunta i denna)

Koka pastan enligt förpackningen, strimla rödlöken och finhacka vitlöken och fräs på löken i lite olja, tillsätt pulled pork och rör runt tills det blir varmt.
Häll i grädden och övriga ingredienser, smaka av. Låt det småputtra en stund under tiden du kokar pastan.
Servera med lite inlagd rödlök.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift