Efter en eftermiddag på en ny lekplats var barnen ordentligt hungriga när det skulle bli kvällsmat. Så idag fick det bli pannkakor till kvällsmat och då jag inte hade något mineralvatten hemma som jag har i de vanliga pannkakorna fick jag leta fram ett annat recept som jag hittade på Kokaihop. Dessa blev oerhört frasiga och fina, gjutjärnspannan och smöret bidrar med lite extra frasighet. De är lite gula i färgen och det är på grund av att jag gjorde smeten på ägg från min lokala leverantör, inga burhöns där utan frigående som äter gott och producerar underbara ägg.

2 dl mjölk
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten (mineralvatten)
25 gram smör
1 nypa salt

Smält smöret, vispa ihop äggen och mjölken, häll i hälften av mjölet och viska rätt hårt för att undvika klumpar. Häll i det kalla vattnet och därefter resterande mjölet, vispa tills klumparna försvunnit. Häll i smöret och saltet och rör om, för att få riktigt goda pannkakor ska smeten vila i 20-30 minuter innan pannkakorna steks.

Stek pannkakorna på medelvärme, häll i ½ – 1 dl smet beroende på hur stor stekpanna du använder.