Dags för påfyllning av frallor till min frukosten på jobbet, jag har senaste tiden gått över till att baka mer frallor då jag föredrar att ha med det till jobbet. Känns som lite mer frukost än en vanlig macka och det finns en uppsjö av olika recept att prova. detta receptet var det namnet som fik mig att vilja testa, franska frallor… Hur bra låter inte det? Receptet hittade jag hos Lindas bakskola och vanan trogen gjorde ja de på kall degvätska istället för varm.

50 gram jäst
6 dl kallt vatten
2 tsk salt
3 msk rapsolja
16 dl (960 gram) vetemjöl

Smula jästen i en bunke och häll på vattnet, rör om tills jästen löst sig och häll sedan i salt, rapsolja och vetemjöl. Blanda allt tills du får en smidig deg och knåda den sedan ett par minuter med maskin för att få bra glutentrådar i frallorna. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek.

Dela degen i 12 lika stora bitar, forma de till avlånga bröd cirka 20 cm långa på ett mjölat bakbord. Lägg bröden på n plåt med bakplåtspapper, strö över lite vetemjöl och skär 4-5 snitt på varje fralla med en vass kniv.

Låt frallorna jäsa under bakduk i 30 minuter, sätt ugnen på 250° (225° varmluft) efter 20 minuter.

Grädda frallorna mitt i ugnen i 13-15 minuter och lår de sedan svalna på ett galler.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift