Söndagsmiddag och jag testade att göra ett eget recept denna helgen, denna gången blev det skivade potatis med fläskfilémedaljonger. Här kombineras ugnsstekt potatis med fläskfilé som först får lite stekyta för att sedan köras det sista tillsammans med potatisen. Till detta blev det en gräddsås som baserades på resterna i stekpannan efter fläskfilén, allt för att ta till vara s mycket smak som möjligt. till detta blev det svartvinbärsgelé, lite inlagd gurka och en vanlig grönsallad. En perfekt söndagsmiddag för oss.

1 fläskfilé 600-700 gram
10-12 fasta potatisar
Olivolja
Flingsalt

Sätt ugnen på 200°, skala och skiva potatisen med en mandolin, skölj sedan av de i kallt vatten. Smörj en stor form (det ska ligga ett tunt lager med potatis över hela ytan, max två skivor på varandra), sprid ut potatisen så de täcker formen, ringla över lite olivolja och strö flingsalt över. Sätt i formen i ugnen och tillaga potatisen i 15-20 minuter, de ska vara lite motstånd i de när du tar ut formen.
Under tiden som potatisen bakas i ugnen skiva fläskfilén i cm tjocka bitar som steks i smör tills de fått färg, låt de vila tills du tar ut potatisen, lägg på fläskfilémedaljongerna och gör 3-4 minuter till i ugnen.

Serveras med sås och tillbehör

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift