Söndag och dags för både middagsmat och en förhoppning om rester som kan bli matlådor till veckan som kommer. Jag brukar laga minst en pastarätt på helgerna då de rätterna oftast blir riktigt goa om inte godare när man värmer de ett par dagar senare, de har dragit till sig mer smaker. Receptet till denna pastarätt hittade jag på Jennys matblogg och resultatet blev en riktigt välsmakade rätt, barnen som inte gillar svamp fick pilla bort de men då de var kvartade champinjoner var det lätt att hitta de i såsen. de gillar inte knaperstekt bacon heller men jag vände in det i såsen och då märkte de inget.

1 stor putsad fläskfilé
1 gul lök
10-15 små champinjoner
2 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl crème fraiche
½ dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk Dijonsenap
1 dl riven ost
1 förpackning bacon

Klipp bacon i små bitar och fräs det knaperstekt, lägg dem på hushållspapper och låt rinna av.
Putsa filen och skär den i medaljonger. Finhacka löken och klyfta champinjonerna, hetta upp en panna (eller en gjutjärnsgryta) med smör och fräs lök och svamp gyllene. Stek därefter fläskfilén klar och krydda med lite salt & peppar.
Vispa ihop grädde, crème fraiche, vatten, fond och senap i en kastrull och låt sjuda upp. Häll sedan detta över fläskfilén och låt sjuda några minuter. Riv över osten och vänd om tills den smält,
Strössla över bacon innan serveringen.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift