1

Falukorvsfyllda paprikor

Vid dagens kylskåpsrensning hittade jag en halv falukorv och två paprikor som var dags att göra något med. Efter en stunds letande på nätet hittade jag en massa recept på köttfärsfylld gratinerad paprika, jag började kolla de recepten och kom fram till att jag kunde göra en egen version baserad på falukorv istället. Lite som en gratinerad korvstroganoff serverad i en paprika, barnen blev inte speciellt förtjusta i rätten men min egen uppfattning var att det var en grund att basera fler recept på.

2 paprikor
½ falukorv
½ gul lök
1 ½ msk tomatpuré
2 msk riven parmesanost
3 dl mjölk
1 ½ dl vetemjöl
Riven gratängost till gratineringen

Sätt ugnen på 225°, skölj paprikorna väl och skär av toppen (cirka 2 centimeter ner på paprikan) och kärna ur den. Lägg paprika och lock på en långpanna med bakplåtspapper, pensla utsidan med neutral olja (jag använde rapsolja). Sätt in de i 15 minuter i ugnen i nedre delen av ugnen, ta ut de och låt de svalna något innan de fylls.

Skala och hacka löken, dela falukorven i kuber. Fräs lök och falukorv ett par minuter så de får lite färg. tillsätt tomatpuré, 2 dl av mjölken och rör om. Blanda resterande mjölk och mjölet innan det med hälls i pannan. Låt det koka upp, häll i parmesanosten och koka tills den har smält.

Fördela korvröran i paprikorna, toppa med lite riven gratängost och gratinera i ugnen i cirka 10 minuter, tills de fått en fin färg. Sätt på locket innan serveringen.