Falukorv i ugn är något vi äter då och då när jag väljer att laga något som går snabbt och där jag vet att barnen gillar. Här kombineras falukorv med champinjoner, lök och en härlig ostsås och serveras med potatismos som görs lite lyxigare med ägg i moset. Receptet kommer från bloggen Kryddburken där jag har hämtat en del inspiration innan, här blev det en lyxig falukorv med massvis av smak. Jag valde att göra rätten på färska champinjoner istället för konserverade då jag gillar smaken bättre från de färska, då barnen inte gillar den gratinerade ytan valde jag att blanda i osten i såsen och hälla allt över falukorven. Det var första gången jag testade ha i ägg i potatismoset och det blev verkligen en ordentlig skillnad, mycket mer smak och samtidigt krämigare potatismos.

1 falukorv
2 stora tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
150 gram färska champinjoner

3 dl grädde
2-3 msk ketchup
1-2 msk senap
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200°, skär djupa snitt runtom i hela falukorven, fyll vissa av snitten med skivor av tomat. Fyll utrymmet i mitten med champinjoner, skala och skiva löken och lägg över samt finhacka vitlöken och strössla över. Vispa ihop ingredienserna till såsen (smaka gärna av den och ta mer av ketchup/senap om du tycker det behövs).

Gratinera i ugn cirka 35-40 minuter.