En ny paj med frysta blåbär och hallon blev kvällens fika hos oss, underbar i smak och med fantastiskt fint knäckigt täcke med lite salt i. Underbara toner och nyanser som blandas till en underbar enhet. Receptet hittade jag på ungstrull.se som drivs av Jenny Kiderud. Bloggen har en härlig blandning av recept och jag hittade direkt en del recept jag kommer att prova framöver.

250 gram hallon
250 gram blåbär
¾ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
150 gram smör
½ dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
½ tsk salt

Sätt ugnen på 175°, blanda hallon, blåbär, socker (¾ dl), vaniljsocker och potatismjöl i en pajform.
Smält smöret i en kastrull, häll i vispgrädde och sirap och låt det sjuda någon minut. Dra av kastrullen från värmen och häll i resterande ingredienser. Rör om ordentligt och bred blandningen över bären.

Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter, täcket ska få lite färg.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift