Ibland vill jag testa nya recept bara för att få inspiration till nya rätter att mixtra fram själv och ibland kan det vara skönt att bara leta upp ett recept, laga maten och vara nöjd med det. Detta var tänkt att bli söndagsmiddag, men omplaneringar och ändringar gjorde att det blir lunchlådor till veckan istället. Receptet kommer denna gången från bloggen Landleyskök.

900 gram kycklingfilé
½ gul lök
3 vitlöksklyftor
½ citron
½ dl hackad färsk dragon (eller 2 – 3 msk torkad dragon)
½ röd chili
5 bitar soltorkade tomater i olja
10 cm purjolök
3 – 4 dl vispgrädde

Skär varje kycklingfilé till mellanstora bitar (5 – 6 bitar per filé). Hetta upp smör i en stekpanna och stek kycklingbitarna tills de får fin yta runt om. Stek kycklingen i omgångar och lägg i en gryta. Hacka gul lök och grovhacka vitlöken och stek de tills de blir mjuka. Häll de över kycklingen tillsammans med saften från ½ citron. Låt puttra lite och strö över hackad, färsk dragon och chili samt strimlade soltorkade tomater. Strimla purjolöken och häll i den med lite av oljan från de soltorkade tomaterna och låt allt puttra några minuter. Häll på grädden och låt den puttra på medelvärma i fem minuter, smaka v med salt och peppar.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift