Hade en citron som var riktigt fin och mogen i kylen som behövde göras något med, så det blev en citronsockerkaka med recept från Lindas bakskola

1 citron (rivet skal och msk citronsaft)
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl.

Sätt ugnen på 175°, skölj och torka citronen noga, riv citronskalet fint (få inte med det beska vita innanför skalet) och pressa sedan ut 2 msk saft. Smöra och bröa en form samtidigt som ägg och strösocker vispas pösigt.

Smält smöret och blanda alla de torra ingredienserna i en annan bunke. Rör ner det i äggsmeten tillsammans mjölken, citronsaften och smöret. Rör snabbt ihop till en smet och häll i formen.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 35 – 40 minuter (kolla med provsticka), låt den svalna i formen lite innan den stjälps upp på en tallrik. Garnera med florsocker innan servering