När det är nyår brukar vi försöka lyxa till det lite extra när det kommer till maten och i år var önskemålet chokladpudding. Jag började leta efter recept och hittade detta på Lindas bakskola som verkade rätt enkelt att göra. Smakskillnaden mellan denna och en gjord på halvfabrikat är hur stor som helst, mycket mer smak i denna och så härligt len att den kändes som en kombination av chokladpudding och chokladmousse. Hela familjen skrapade serveringsglasen helt rena och de ville gärna ha påfyllning. Detta kommer att göras fler gånger framöver.

1 dl strösocker
½ dl kakao
½ dl majsstärkelse, Maizena
½ krm salt
4 dl mjölk
1 dl grädde
25 gram smör

Blanda de torra ingredienserna i en kastrull och se till att allt blandas ordentligt. Tillsätt mjölk och grädde och rör om ordentligt. Låt blandningen puttra på medelvärme tills den börjat tjockna. Rör om hela tiden annars bränns det fast. Dra kastrullen av plattan när blandningen tjocknat, tillsätt smöret och rör om ordentligt tills det smällt och blandats ut i chokladsmeten.

Låt smeten svalna något, om det blir en hinna vispas den lätt in i smeten igen, och häll upp i serveringsglas. Jag använde min smarta knäcktratt för att få fina ner chokladsmeten i glasen utan kladd. Låt chokladpuddingen stå och stelna i kylen i 1-2 timmar före servering.

Servera med en klick vispgrädde och kanske lite bär.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift