Lite kallare idag och då passar jag på att baka bullar, regnet avlöste solen och under tiden degen jäste var det varmt och när jag satte på ugnen kom regnet. n helt perfekt bakstund.
Barnen älskar choklad och jag tänkte jag skulle försöka mig på att testa mig fram till en bra fyllning, testade en sökning och hittade dessa bullar på Fredriks fika. Precis det jag sökte efter och de blev verkligen god. Han använder ungefär samma recept som jag gör, men jag skriver mitt recept på degen och hans fyllning.

150 gram rumsvarmt smör
5 dl kylskåpskall mjölk
50 gram jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk kardemumma
cirka 14 dl Manitoba cream vetemjöl

150 gram rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
1 dl kakao

Smula jästen i en bunke och häll på mjölken, rör om tills jästen har lösts upp. Dela smöret i mindre kuber och häll i det tillsammans med salt, strösocker och kardemumma, låt maskinen arbeta hela tiden du häller på mjölet (lite i taget). När degen precis släpper från bunken är det rätt mängd mjöl, fortsätt arbeta degen i maskinen i 5 – 10 minuter. Plasta bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek.

Blanda fyllningen och dela sedan degen i två delar, kavla ut varje del och bred på fyllningen i lagom mängd. Gör den sortens bullar du brukar göra, här gör vi oftast knutar som de på bilden.

Placera bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

Sätt ugnen på 225° (varmluft), pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda två plåtar åt gången i 6 – 8 minuter

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift