Denna rätt kanske borde kallas panerade kycklingbitar då de inte är friterade men det är ju i princip samma sak. Söndagens middag med plockmat innehåll även vårrullar, gurkstavar och minimorötter, en härligt slapp middag där alla åt med fingrarna. Receptet till denna rätt hittade jag i bloggen Zeinas kitchen i veckan och resultatet blev lite lagom stark smak där kycklingensmaken kom som en härlig bonus.

4 kycklingfiléer
2 ägg
3 dl ströbröd
½ msk curry
½ tsk svartpeppar
1 tsk salt eller örtsalt
1 msk paprikapulver

Sätt ugnen på 200°, skär filéerna i bitar på cirka 5×5 cm, knäck äggen i en djup tallrik och vispa lätt, häll ströbröd och blanda med kryddorna i en annan tallrik. Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla sedan i ströbrödsblandningen, se till att bitarna är helt täckta av ägg och ströbrödsblandningen. Värm en stekpanna med lite olja och stek de tills de får en fin färg, cirka 2 minuter per sida. Lägg sedan i ugnen på en plåt och baka mitt ugnen i cirka 10 min.