Frostade av frysen förra helgen och hittade en del kött som vi behövde ta om hand om, bland annat en del viltkött. Detta receptet är ett litet eget påhitt med inspiration från vanliga köttbullar/pannbiffar med en liten annan kryddning. Idag blev det rådjursköttfärs som användes men jag kan tänka mig att det fungerar lika bra med älg och annan storvilt. Till biffarna serverades potatismos (dagen till ära extra vispat och spritsat på tallrikarna), gräddsås och pressgurka.

1 ägg
½ dl vispgrädde
½ dl ströbröd
500 gram viltfärs
1 tsk dragon
½ tsk svartpeppar
½ tsk vitlökspulver

Blanda grädda och ströbröd i en bunke och låt det svälla i 10 minuter, vispa ner ägget tillsammans med kryddorna och sist viltfärsen. Forma till lagom stora biffar som steks i smör tills de får fin stekyta och färg.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift