En perfekt maträtt att göra på med rester i kylskåpet som blir både god och mättande, man kan variera vad man har i beroende på vad som finns i kylskåpet men basen är köttfärs och potatismos.

800 gram köttfärs
1 paket bacon
250 gram färska champinjoner
1 burk vita bönor
4 portioner potatismos
2 lökar av valfri sort
1 dl grädde

Sätt ugnen på 225°, stek köttfärsen först och häll den i en stor kastrull och häll på de vita bönorna. Dela bacon i cm breda skivor och stek de i stekpannan, dela svampen och lägg i de när baconet stekt några minuter på medelvärme. Stek svampen tills all vätska försvunnit och häll sedan svamp och bacon i grytan. Hacka löken fint och stek den tills den börjar bli mjuk, häll på grädden och låt det småputtra lite innan allt hälls i grytan. Rör om och låt det koka ihop någon minut innan allt hälls i en ugnsfastform, bred över potatismoset (blanda ev. i lite mjölk så moset blir lättare att bre ut på toppen. Placera mitt i ugnen och gratinera i 10 – 15 minuter (tills potatismoset fått fin färg)