Söndag och tid att göra mat till familjen och se till att det finns lite matlådor till kommande vecka. Idag var upplägget att göra något med det som fanns i kylskåpet så det blev en liten skåprensningsmaträtt. Idag blev det en pastarätt med kycklingfilé, bacon, broccoli, sparris och champinjoner som blev helt underbar. För andra gången skivade jag upp stammen på broccolin och lät de steka med för att fylla ut med extra smak. Det är ett perfekt knep att få mer smak i rätten och jag behövde bara smaksätta med lite salt och peppar för att få till en riktigt god pastarätt.

250 gram broccoli
250 gram sparris
3 kycklingfiléer
2 paket bacon
150 gram färska champinjoner
4 dl crème fraiche
1 msk kalvfond

Skär kycklingen i lagom stora bitar, kvarta eller halvera champinjonerna, skär av buketterna på broccolin och skär av den nedersta delen av stammen. Skala stammen med en potatisskalare och skär den sedan i tunna skivor, bryt av sparrisen för att få bort den träiga delen, skär av toppen och dela sedan den kvarvarande stammen i bitar.
Stek först svampen med den upphackade sparrisen och den delade broccoli stammen tills svampen släppt all sin vätska, häll över det i en skål. Dela bacon i cm-länga bitar och stek den tillsammans med broccolibuketterna tills baconet bli klart, häll över det i samma skål som champinjonen. Stek sedan kycklingbitarna tills de fått fin färg, häll över de andra ingredienserna och rör om, häll i sparristopparna, crème fraiche och fonden, låt grytan koka upp och under tiden som pastan kokar låter du grytan sakta sjuda.

Smaka av med salt och peppar innan servering.