Jag har gjort ett par olika köttfärslimpor och haft med här på bloggen och nu har det kommit till den punkten att jag ville testa mina kunskaper och göra en egen version av köttfärslimpa. Jag har blandat min egen kunskap och inspirerats av de recept jag testat och slutligen av de köttfärslimpor jag ätit hos släkt och vänner. Jag kombinerar min köttfärslimpa med lätt fräst bacon och hackade cornichons för att få in lite syrlighet, limpan penslas innan den ska in i ugnen med en blandning av fettet från baconet och soja. Serveras med potatismos, gräddsås och lingonsylt/vinbärsgelé.

1 kg blandfärs
2 paket bacon
15-20 cornichons

Sätt ugnen på 225°, dela bacon i cm breda skivor som steks lite snabbt i en torr stekpanna, spara fettet som blir kvar i pannan. Ta fram ett bakplåtspapper och tryck ut köttfärsen så tunt det bara går. Måtta med formen du ska ha i ugnen så köttfärslimpan får plats. Fördela baconet över köttfärsen, hacka cornichons och sprid ut de över köttfärsen. Salta och peppra innan köttfärslimpan rullas ihop till en fast limpa. Smöra formen lite i botten innan köttfärslimpan läggs i den, blanda lite soja i baconfettet och pensla köttfärslimpan med det. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter, köttfärslimpan ska ha en innertemperatur på 72°

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift