Efter en koll i frysen hittades massvis med björnbär som frystes in i höstas, dags att göra något trevligt av de fina bären och då föll valet på marmelad. Denna goda fina och lite sötsura marmeladen blir perfekt på en hembakad fralla eller en rostmacka. Receptet hittade jag på Allt för mat och det kommer att kokas mer marmelad här hemma efter detta receptet. I frysen hittade vi fler frysta bär så det kommer nog lite fler recept på saker med björnbär, hallon och jordgubbar framöver.

500 gram björnbär
1 dl pressad citron (saften av 2 citroner)
1 ½ dl vatten
500 gram syltsocker

Sätt ugnen på 100° och sätt in de rengjorda burkar du tänkt använda till marmeladen. Rensa bären och lägg de i en kastrull, häll på citronsaften samt vatten och låt koka i cirka 5 minuter. Rör i syltsockret och låt koka ytterligare cirka 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och skumma väl. Häll marmeladen i väl rengjorde varma glasburkar och låt kallna. Förvaras svalt.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift