Lördag igen och dags att baka något till kvällens fika, på senare tid har det blivit en del äppelpajer och det samma blev det idag. Nu ville jag dock testa ett nytt recept och efter en stunds letande hittade jag detta receptet på ICAs hemsida. Texten beskrev pajen som knäckig, seg och vansinnigt god och det får jag hålla med om, dessutom väldigt lättbakad.

6 äpplen
150 gram smör
3 dl havregryn
2 dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

Sätt ugnen på 175°, smält smöret i en kastrull och dra sedan av kastrullen från värmen. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt, lägg de i en smord ugnssäker form. Häll i övriga ingredienser i smöret och blanda ihop lite snabbt, fördela smeten över äppelbitarna.

Grädda mitt i ugnen i 25 – 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig, serveras lätt varm med vaniljglass eller vaniljsås

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift