Då var det lite övermogna bananer kvar efter helgens mellanmål till barnen så då passar jag på att baka en ny version av banankakan, nu med kardemumma i smeten. Här är satsen uppräknad till 1,5 och då blir den rätt lagom i formen jag använde.

75 gram smör
3 ägg
3 dl strösocker
4 ½ dl vetejöl
3 mosade bananer
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk kardemumma
¾ dl mjölk

Sätt ugnen på 175°, smöra och bröa en form och vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och sikta i äggsmeten, häll i mjölken och sen smöret. Under omröring hälls de mosade bananerna i.

Grädda mitt i ugnen i 40 – 50 minuter, kolla med provsticka så det är helt genombakad. För bästa resultat ska den vara lite lätt klibbig i mitten, inte rinnig utan bara lite, lite klibbig.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift