Fredag och arbetsveckan är slut, kvällsmaten på fredagar brukar vi göra något speciellt för att fira att det är helg. Oftast blir det dock pannkakor då barnen älskar det, ibland blir det buffé och ibland grillat. Just idag tänkte jag att vi kunde ha pizza, jag kom tyvärr på det för sent så jag hann inte göra en vanlig pizzadeg. Jag har haft detta receptet liggandes på lut för att göras någon gång i framtiden, så framtiden blev idag. Receptet kommer från Lindas bakskola, det finns säkert en uppsjö med snarlika recept på snabbpizza med bakpulver.

5 dl vetemjöl
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk

1 dl tomatsås
150 gram strimlad skinka
200 gram riven ost
Oregano

Sätt ugnen på 250°, blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk, rör snabbt ihop allt till en kladdig deg (degen ska inte knådas, då blir pizzabotten seg). Dela degen i två bitar, platta ut dem till rundlar ½-1 cm tunna med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper.
Bred ut tomatsåsen på bottnarna, strö över skinka, ost och oregano (eller valfri fyllning).

Grädda pizzorna mitt i ugnen i 12-14 minuter, håll koll mot slutet så inte pizzorna bränns.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift