Jag fick tag i kalkonkött förra veckan, en stor fin bröstfilé som jag gick och funderade länge på vad jag skulle göra med. Kollade lite i mina sparade recept men det var mer med kalkonfärs så jag började leta på internet istället. Efter en stund hittade jag detta recept på ICAs hemsida (fanns med i deras matkasse v. 19 2017), då barnen inte är speciellt förtjusta i dragon valde jag att göra min lök och svampsås att servera till istället. I receptet används bara potatis och morötter, jag valde till rödbetor och kålrot för att få lite mer lyx i rätten.

Cirka 400 gram kalkonbröstfilé
1 förpackning bacon (jag valde vanligt bacon istället för kalkonbacon)

500 gram fast potatis
4 morötter
1 liten kålrot
4 rödbetor

Sätt ugnen på 225°, krydda kalkonfilén med salt och peppar, linda bacon runt och bryn kalkonfilén i smör på medel till hög värme i en stekpanna. Skala rotfrukterna och dela de i lagom stora bitar, häll olja i botten på en långpanna (jag valde en som är 33×23 cm) och häll i rotfrukterna. Häll över lite olivolja och strö över flingsalt, rör runt ordentligt med fingrarna så alla bitar täcks av oljan. Lägg sist på kalkonen och sätt in i ugnen i cirka 30 minuter, kalkonens innertemperatur ska vara 72°

Skär kalkonen i skivor innan den serveras med de ugnsrostade rotfrukterna och valfri sås