Med lite bacon i kylen och champinjoner som behövdes ta om hand slängde jag ihop denna pasta rätt som blev oerhört lyckad. God smak och härligt krämig sås som kommer att bli perfekt att ha med i matlådan till jobbet i veckan. Basreceptet har jag använt under längre tid och med lite variation kan man ha lite olika rätter beroende på vad som finns i kylskåpet för stunden. Jag föredrar att värma mat på pasta i mikro då potatis och sås har en tendens att bli segt och tråkigt.

2 paket bacon
250 gram champinjoner
5 dl crème fraiche
2 msk kalvfond
1 gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk chilisås

Dela baconet i cm breda bitar, skala och hacka löken och dela champinjonerna i mindre bitar om de är för stora. Värm en stekpanna och fräs först löken och bacon tills löken fått lite färg och blivit lite mjuk. Häll i champinjonen och fräs tills vätskan har försvunnit ur dem. Hacka vitlöken i små bitar och låt den fräsa med det sista. Häll i crème fraiche, kalvfond och chilisås. koka upp och smaka av med salt och peppar. Serveras med färsk pasta, gärna med lite parmesan spridd över.