Lördag i mars och efter en lång arbetsvecka som slutade med vabb så blev det en paj till kvällens fika, idag fick innehållet i skafferiet avgöra vad det blev för paj. Det fanns lite mandelmassa kvar sedan semlorna gjordes så det och äpple fick bli sökkriterierna på Google. Första receptet jag snubblade in på var detta från ICA och deras tidning Buffé. jag fick tag i riktigt fina svenska äpplen i den lokala butiken av sorten Santana som gav både lite syrlighet och sötma till pajen.

6 äpplen
½ tsk malen kanel
½ tsk stötta kardemummakärnor
200 gram mandelmassa
1 dl havregryn
75 gram smör

Sätt ugnen på 175°, dela, kärna ur och klyfta äpplena, lägg de i en ugnsfast form och strö över kardemumma och kanel. Varva riven mandelmassa och havregryn ovanpå äpplena och hyvla sedan smöret över äpplena. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift