En kombination av frasigt pajskal med en len mjuk fyllning med smak av ananas och vanilj låter för bra för att inte provas. Speciellt när man hittar krossad ananas på extrapris och bara behöver komplettera med vispgrädde, resten av ingredienserna fanns redan hemma. Receptet kommer som så många gånger förr från Lindas bakskola och i länken finns det enkla steg för steg bilder på hur du gör denna fruktiga paj.

Pajdeg
175 gram kylskåpskallt smör
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ krm flingsalt

Fyllning
3 små burkar krossad ananas (3 x 227 gram)
1 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 200°, nyp ihop smör, vetemjöl, socker och salt till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, cirka 26 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel, tryck gärna ett mönster i kanten med för att göra pajen lite extra fin. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.

Ta ut pajskalet ur ugnen och sänk värmen till 180°.

Vispa upp strösocker, ägg och vaniljsocker lätt fluffigt, tillsätt vispgrädden och den krossade ananasen och rör om. Häll fyllningen i pajskalet och bred ut det jämnt.

Grädda pajen längst ner i ugnen i cirka 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte är rinnig i mitten.

Servera med vaniljsås, vaniljglass eller vispgrädde