Detta trodde jag skulle bli en riktigt succé här hemma då barnen gillar pasta och ananas, men kombinationen med kyckling och curry var inget de gillade. Ja ja, mer till mina lunchlådor istället så jag är inte speciellt ledsen över deras reaktion. Receptet hittade jag i veckan på Lindas Bak- & matskola och det som lockade mig var just pasta, kyckling, ananas. Jag tyckte resultatet blev väldigt lyckat och jag kommer säkert laga detta fler gånger framöver.

10 ananasringar (ungefär en stor burk, spar spadet till såsen)
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
4 kycklingfiléer
Curry
2 dl ananasspad
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond eller 1 kycklingbuljongtärning
Jordnötter
Färska örter

Skär ananasringarna i mindre bitar, värm upp en stekpanna och häll lite olja i botten. Lägg i ananasbitarna, pressa över en vitlöksklyfta och krydda med curry. Stek bitarna i hög värme i någon minut. Ta upp ananasbitarna och lägg dem på en tallrik.

Värm upp stekpannan och häll i olja i botten. Krydda kycklingfiléerna med salt, svartpeppar och curry. Stek dem gyllenbruna på båda sidorna på hög värme. Ta upp kycklingfiléerna och skär dem i smala bitar. Lägg tillbaka dem i stekpannan och sätt på medelvärme, rör om under tiden så kycklingbitarna blir genomstekta. Häll i ananasspad, vispgrädde och kycklingfond, rör om ordentligt samt häll i ananasbitarna. Strö över jordnötter och garnera gärna med färska örter, t ex oregano eller basilika. Servera gärna med ris, pasta och en fräsch sallad.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift