image_print

Ibland när tiden är knapp lagar jag mat som snabbt blir klart och ibland lägger jag ner lite längre tid, tillagningen av denna rätt är väldigt enkel men förberedelserna blev lite längre istället. Grunden till receptet kommer från Coop men jag valde lite andra rotfrukter, brynte kycklingen lite innan och hade bearnaisesås istället för tzatziki, det som tog lite extra tid var uppläggningen innan allt gick in i ugnen.

4 kycklingfiléer
1 msk kinesisk soja
1 msk vitlökspulver
3 morötter
1 rotselleri
400 gram rödbetor
2 msk olivolja
2 msk finhackad färsk timjan
1 vitlöksklyfta, riven
1000 gram potatis
1 msk olivolja
2 tsk flingsalt

Sätt ugnen på 200 °, vänd runt kycklingen med soja, vitlökspulver och 1 msk olivolja och stek den på hög värme så den får lite fin färg. Under tiden skär du rotsellerin i klyftor och morötterna i tunna stavar, vänd runt med olja, timjan och vitlök och lägg den i fält över halva plåten. Skär potatisen och rödbetorna i lagom stora bitar, vänd först potatisen i olja och placera på plåten och därefter rödbetorna så inte potatisen får färg av rödbetorna. Placera rödbetorna på plåten, salta allt och rosta mitt i ugnen 15 minuter. Ta ut plåten och placera kycklingfiléerna ovanpå och låt allt gå färdigt i ugnen i 15 minuter till.